dilluns, 25 de novembre de 2013

Santa Cecília. Dia de la Música

El divendres 22 de novembre vam celebrar el Dia de la Música en honor de Santa Cecília, la seva patrona. Per això els nens i nenes de segon de primària ens vam venir a visitar per tal de cantar cançons tots plegats.
 
A sota podeu llegir una mica de la seva història...

Segons la tradició cristiana, Santa Cecília va morir màrtir l'any 230. Santa Cecília era una jove donzella que predicava el cristianisme pels carrers de Roma. Valerià i Tiburci, els seus germans i seguidors, van ser arrestats i decapitats. Cecília va enterrar cristianament els cadàvers, raó per la qual també va ser detinguda i forçada a renegar de les seves creences. Davant les negatives de la donzella, Almaci va ordenar que morís ofegada a la banyera de casa seva. Els guàrdies romans van preparar una gran foguera amb la intenció d’asfixiar la jove, però segons explica la llegenda la santa va passar dos dies tancada al bany cantant alegrement enmig d’una fumera insuportable. Finalment, va ser decapitada.

Durant més de deu segles Santa Cecília va ser una de les màrtirs més venerades pels cristians, i l’any 1594 va ser nomenada Patrona de la Música pel Papa Gregori XIII. El dia del seu naixement va esdevenir Dia de la Música.
 
Durant segles, aquesta diada es commemorava amb una processó amb tota classe d'instruments.

 
 
 
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada